Diverse Technieken

 

Vullende voorbehandeling
Moeilijke ondergronden, zoals met verfafbijt gereinigde oppervlakken, reparaties in pleisterwerk, verschil in oppervlaktestructuur en scheuren kleiner dan 0,5mm worden met de KEIM Kontakt grondlaag geëgaliseerd.

Kleur dekkend KEIMen
Met alle KEIM-systemen blijft de oppervlakte structuur volledig intact. KEIM-verf impregneert in de poriën van het oppervlak waardoor de oppervlaktestructuur volledig zichtbaar blijft.

Lazuur
Door de semi-transparante werking van de Lazuurtechniek behoudt het oppervlak zijn plastische structuur. De pigmentering van de Lazuurtechniek kan per object ingesteld worden en is vergelijkbaar met een beitsachtige afwerking.

Bijzondere verftechnieken
KEIM silicaatverven maken de imitatie van marmer en andere natuursteensoorten mogelijk. Als voorbeeld: de Marmertechnieken uitgevoerd aan het “Altes Museum” te Berlijn, die met de KEIM Purkristalat techniek uitgevoerd werden.

Monumenten
Architectonische stijlelementen, zoals kaders kunnen met KEIM verven in kleur en qua plastiek overeenkomstig de oude stijlen, uitgevoerd worden. Gevelschilderingen met KEIM mineraalverven op historische en moderne gebouwen kenmerken zich door hoge bestendigheid ten opzichte van verwering en luchtvervuiling. Door het minerale karakter van de KEIM-verven, die nauw verwant is met de ondergrond wordt een harmonische eenheid gevormd met de historische bouwdelen.

Moderne gevelschilderingen
De monumentenzorg is niet meer het enige domein van de toepassing van de hoogwaardige KEIM mineraalverven. Monumentale wandschilderingen, die echte structuren van het oppervlak suggereren zoals op het Hilton Hotel in Fontainbleau / Miami tonen duidelijk de grote mogelijkheden van de KEIM silicaat techniek.