Lignosil een revolutie in Houtafwerking

 

Met de ontwikkeling van de eerste mineraal samengestelde coating voor de bescherming van hout tegen weersinvloeden, heeft KEIM een duurzaam, economisch en esthetisch systeem ontwikkeld voor de oppervlakte van hout. De unieke en innovatieve eigenschappen werden in een Europees octrooi vastgelegd voor zowel het systeem als de producten.

 

KEIM LIGNOSIL® : De innovatieve houtafwerking

De ontwikkeling van een silicaatverf voor de organische ondergrond hout is een baanbrekende vooruitgang in de kwaliteit van houtafwerkingen. Silicaatverven bestaan uit anorganische bindmiddelen en anorganische kleurpigmenten. Hun uitharding volgt uit een chemische reactie van het bindmiddel met minerale reactiedeeltjes in de ondergrond, die zich onoplosbaar met elkaar verbinden. Silicaatverven hebben zich reeds lange tijd als extreem weerbestendig en duurzaam bewezen. Met hun typische kalkmatte uitstraling en de puur anorganische kleurpigmenten wordt zowel qua onderhoud als bescherming een zeer lange levensduur bereikt.

Eureka:

Na 20 jaar onderzoek en ontwikkeling is KEIM erin geslaagd om het silicaatprincipe rijp te maken voor toepassing op hout.

Twee materiaaltechnologieën zijn daarbij gecombineerd:

  • Oplosmiddelvrije alkyd/kieselsol ter bescherming van het hout tegen waterindringing.
  • Silicaatverf ter bescherming tegen veroudering en UV, zowel voor haar kleur als voor de onderliggende primer.

Het resultaat is het KEIM Lignosil-systeem – wereldwijd de eerste minerale afwerking ter bescherming van hout tegen weersinvloeden.

 

BROCHURE KEIM LIGNOSIL

BROCHURE KEIM LIGNOSIL-VERANO

Menu