Duurzaamheid – Levensduur

 

Precies zoals het begrip Duurzaamheid op de lange termijn gericht is, zo zou ook de economische waarde van bouwproducten op de lange termijn bekeken moeten worden. De keuze voor bouwmaterialen speelt voor de economische haalbaarheid van de gezamenlijk bouwprestatie vaak een doorslaggevende rol. Met de juiste materiaalkeuze kan en moet de economische efficiency van het gebouw langdurig afgezekerd worden. Een vooruitziende opdrachtgever zal de langdurige economische potentie van zijn investering in het oog houden, in plaats van op de korte termijn een financieel voordeel te zoeken.

KEIM mineraalverven gaan enorm lang mee, dat bewijzen ontelbare gebouwen wereldwijd al meer dan 100 jaar. Hun bijzonder lange levensduur is te danken aan onderstaande unieke eigenschappen:

  • KEIM verven verkleven niet met de ondergrond en zijn niet filmvormend, maar reageren chemisch tot een extreem bestendige verbinding.
  • De KEIMsche verflagen laten nauwelijks water van buiten in de ondergrond indringen terwijl vocht wel ongehinderd naar buiten uit muren of wanden kan diffunderen.
  • KEIM verven zijn bestand tegen schadelijke stoffen uit de lucht, antistatisch en worden bij hitte ook niet “kleverig” zoals dispersieverven. Bovendien bevatten ze alleen absoluut UV-bestendige, minerale pigmenten waardoor verflagen van KEIM langdurig kleurstabiel blijven.

Wat lang uithoudt, bespaart geld

KEIM verven zijn verven voor generaties. De lange levensduur van de KEIMsche verflagen leidt tot een veel langer onderhoudsinterval. En wie daarnaast nog kiest voor een KEIM gevelisolatiesysteem, die bespaart gelijk dubbel door gereduceerde stookkosten en geringere onderhoudskosten.

Zo leveren de KEIM producten uiteindelijk een belangrijke bijdrage aan het economisch begrip: waardestijging door waardebehoud.

Menu