100% circulaire gevelbekleding van Kerloc

Jaren van research en testen hebben geleid tot een 100% circulaire en biobased gevelbekleding genaamd Kerloc. Het is een koud keramisch plaatmateriaal waarbij gebruik gemaakt wordt van restmaterialen uit land-, tuin- en bosbouw.

Door de reststromen samen te voegen met voornamelijk natuurlijke mineralen ontstaat er een versteningsproces. Voor dit productieproces is geen additionele verhitting nodig. Er wordt dus geen oven gebruikt.
Door zijn unieke producteigenschappen is het ook nog eens volledig recyclebaar én oneindig herbruikbaar voor de productie van nieuwe Kerloc platen. Tevens is het geschikt voor demontage en remontage. Dit maakt het een duurzame oplossing in de bouw en draagt het bij aan de circulaire economie.

De gevelbekleding heeft een unieke (natuurlijke) look en feeling.  Kerloc wordt afgewerkt met een KEIM coating. Door de natuurlijke structuur van Kerloc samen met de minerale coating van KEIM ontstaat er een unieke uitstraling. Niet alleen esthetisch gezien zijn KEIM en Kerloc een goede match, maar deze samenwerking biedt ook extra voordelen. Door de toepassing van de minerale coating is de afwerking van Kerloc 20 jaar kleurvast en kan de gevelbekleding samen met de KEIM coating einde levensduur 100% gerecycled worden.

Het plaatmateriaal scoort een brandklasse A1 samen met KEIM is de gevelbekleding ontbrandbaar te noemen. Brandtesten in combinatie met zowel een houten als aluminium achterconstructie tonen een A2-S1-d0 brandklasse aan. Kerloc is inzetbaar voor utiliteits- en woningbouw, conceptbouw, renovatie en transformatie.

 

 

 

 

 

 

Duurzaamheidsstatement

https://www.keim.com/fileadmin/user_upload/download-center/nl/Duurzaamheidsstatement_KEIM__002_.pdf

Menu